Over onze vrijwilligers

Op het ogenblik zijn wij op zoek naar chauffeurs die ook in het weekend willen en kunnen rijden. Als je iemand weet die dit graag wil doen, laat hem dan contact opnemen met onze coördinator
Jan Eijer. Tel: Maandag t/m Vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.
035-7504192

Ons vrijwilligersteam bestaat uit ongeveer 33 vrijwilligers. Daarvan zijn er 13 begeleider, 9 chauffeur en 11 personen verdeeld over kantoor, planning en programmateam en uiteraard 1 coördinator.

Het kantoor wordt 5 dagen in de week bezet door 2 vrijwilligers. Deze maken boekingen in de computer. Ook wordt er informatie verstrekt over diverse activiteiten.

Als begeleider bel je de gasten een dag van te voren op, hoe laat ze worden opgehaald voor een geboekt uitstapje. De ophaaltijden worden in overleg met de chauffeur bepaald. Tevens begeleidt de begeleider de gasten vanaf hun voordeur tot in de bus en omgekeerd. Begeleider samen met de chauffeur zijn het aanspreekpunt voor die dag.

De chauffeur is verantwoordelijk voor de bus die dag. Hij bepaalt de route die wordt gereden en kan dit naar behoefte aanpassen, mits er niet teveel extra kilometers worden gereden. Dit om de prijs zo laag mogelijk te houden. De heenreis gaat meestal rechtstreeks terwijl de terugweg toeristisch wordt afgelegd. Voor hij wegrijdt kijkt hij de bus na op schade en ook als de rit erop zit. 

Als je interesse hebt om vrijwilliger te worden ?

Door de grote drukte zijn we regelmatig op zoek naar mensen die ons kantoor willen bemannen en begeleiders en af toe een chauffeur. U kunt zich dan ook ten alle tijden aanmelden. U komt dan eventueel op een wachtlijst en als er een plaatsje open valt wordt er met u contact opgenomen voor een gesprek. 

Het programmateam, bestaande uit 3 personen, verzorgt om de twee maanden weer een boekje vol met activiteiten waar onze gasten weer uit kunnen kiezen wat ze het meest aanspreekt. Ook hierin gaat veel tijd zitten, wat met veel plezier wordt gedaan. Met als resultaat een prima uitziend reisgidsje. 

Dank zij het geld uit de fooienpot(gasten, hartelijk dank daarvoor) gaan wij als vrijwilliger eens per jaar een gezellig dagje uit. Na een activiteit is het tijd voor een gezellig hapje eten met z’n allen en wordt het afgelopen jaar doorgenomen met al zijn leuke en soms minder leuke uitjes. Maar dat hoort erbij.